ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ  ΣΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

 

Ομάδα 51 Μετεκπαιδευομένων δασκάλων της Γενικής και Ειδικής Αγωγής του Διδασκαλείου της Θεσσαλονίκης «Δημήτριος Γληνός» πραγματοποίησε εκπαιδευτική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη από 4 έως 7 Μαϊου 2007.

 Επισκέφτηκε τα παρακάτω ελληνικά Σχολεία και Ιδρύματα:

Α: Ζάππειο Παρθεναγωγείο-Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Β: Ζωγράφειο Λύκειο.

Γ: Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Δ: Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ε: Νοσοκομείο-Γηροκομείο του Βαλουκλή.

Ξεναγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις τους από τους Διευθυντές τους οι οποίοι ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας τους και αναφέρθηκαν στην ιστορία τους.

 

Οι Μετεκπαιδευόμενοι του Διδασκαλείου ήρθαν σε επαφή με Καθηγητές και εργαζόμενους των παραπάνω Μονάδων και αναφέρθηκαν στον τρόπο λειτουργίας της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Επέδωσαν:

 Οι διευθυντές των Ζαππείου και Ζωγραφείου πρόσφεραν σε κάθε Μετεκπαιδευόμενο από ένα ενθύμιο τύπου διπλώματος ως αναμνηστικό της επίσκεψης. Επιπλέον η Διευθύντρια του Ζαππείου προς το Σύλλογο Μετεκπαιδευομένων ένα κάδρο με αναπαράσταση του Σχολείου. Το ίδιο και ο Διευθυντής της Μεγάλης του Γένους Σχολής επέδωσε προς το Σύλλογο έναν πίνακα όπου είναι αποτυπωμένο το κτίριο της.

Οι Μετεκπαιδευόμενοι επισκέφτηκαν ακόμη το Πατριαρχείο,την Πρίγκηπο και τις βυζαντινές αρχαιότητες της Κωνσταντινούπολης και ενημερώθηκαν για την ιστορία της.

 

Κατά γενική ομολογία, παρά το γεγονός ότι το Πρόγραμμα ήταν κάπως κουραστικό, η Αποστολή πέτυχε τους στόχους της και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.

 

Στο προαύλιο της Μεγάλης του Γένους Σχολής

Μεγάλη του Γένους Σχολή

Είσοδος στο Ντολμά Μπαχτσέ

Είσοδος στο Μπλε Τζαμί

Μες στου Βοσπόρου τα στενά