Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. σας καλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Το πανεπιστήμιο και η κοινωνία μπροστά στην πανδημία»

την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:30.

Η εκδήλωση – συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Όσοι /Όσες επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν επιλέγοντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Συμμετέχοντες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΟΛΛΙΟΣ

Καθηγητής ΠΤΔΕ ΑΠΘ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

Επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗΣ

Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

ΕΛΕΝΗ ΝΤΡΕΝΟΓΙΑΝΝΗ

Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΠΤΔΕ ΑΠΘ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Αναπληρωτής καθηγητής ΠΤΔΕ ΑΠΘ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ

Καθηγητής ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ

ΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Θεματολογία

Η πανδημία του Covid19, απειλώντας σοβαρά την υγεία των ανθρώπων και έχοντας ήδη προκαλέσει πληθώρα θανάτων, όξυνε στο έπακρο τα συσσωρευμένα προβλήματα των κοινωνιών, τα οποία προέκυψαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τις σκληρές πολιτικές λιτότητας.

Σε αρκετές χώρες οι πολιτικές μαζικών απαγορεύσεων κυκλοφορίας έρχονται να υποκαταστήσουν τις ανεπάρκειες των υποβαθμισμένων έως διαλυμένων συστημάτων δημόσιας περίθαλψης. Συχνά το αποτέλεσμά τους είναι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, πρωτίστως του κόσμου της εργασίας, των φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων.

Η πανδημία και οι τρόποι διαχείρισής της δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ακαδημαϊκής και της εκπαίδευσης εν γένει.

Στην ανίχνευση αυτών των προκλήσεων θα επιχειρήσει να συμβάλει η παρούσα εκδήλωση, με θέμα «Το πανεπιστήμιο και η κοινωνία μπροστά στην πανδημία», την οποία διοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.