Εκδήλωση του ΠΤΔΕ ΑΠΘ

Πανδημία: οι κοινωνικές διαστάσεις μιας υγειονομικής κρίσης

Η πανδημία COVID-19 αποτελεί πρόκληση για την παγκόσμια ανθρωπότητα. Θέτει σε δοκιμασία τα συρρικνωμένα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές συστήματα υγείας, αποκαλύπτοντας μεγάλες ανεπάρκειες των δημόσιων υποδομών.

Η πανδημία ως υγειονομική κρίση απαιτεί σαφώς επιστημονικές λύσεις και παρεμβάσεις. Συνάμα, δεδομένων των κοινωνικών της διαστάσεων, απαιτεί κατάλληλες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίζουν με ολοκληρωμένο τρόπο την προστασία και ποιότητα της ζωής, υπερβαίνοντας ταξικούς διαχωρισμούς και ανισότητες.

Δεδομένης της κρισιμότητας του φαινομένου και της ανάγκης κριτικού αναστοχασμού του, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ σας καλεί στην Εκδήλωση-Συζήτηση που διοργανώνει με θέμα:

Πανδημία: οι κοινωνικές διαστάσεις μιας υγειονομικής κρίσης.

 

Ομιλητές:

Αλέξης Μπένος, Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

Ηλίας Κονδύλης, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στις 18.45, στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης»

του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής (10ος όροφος).

Για την είσοδο στο κτίριο απαραίτητη είναι η επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή πρόσφατου rapid test, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση από τις συμμετέχουσες/τους συμμετέχοντες μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ταυτόχρονα και στο facebook, στη σελίδα του Τμήματος «Τα νέα του ΠΤΔΕ ΑΠΘ»: https://www.facebook.com/ptdeauthgr