Μπορεί οι σχολές μας να είναι περίπου ένα χρόνο κλειστές αλλά οι φοιτητές είναι εδώ και παλεύουν οργανωμένα για τα δικαιώματα τους!! Επιστρέφοντας από τις διακοπές και λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η εξεταστική οι φοιτητές ήρθαμε και πάλι αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα όσον αφορά τον τομέα των σπουδών μας!!
Πιθανόν να έχετε όλοι ακούσει κάτι για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία. Τι είναι όμως αυτό??
Το νομοσχέδιο   βάζει οριο σπουδών ν+2 χρόνια απειλώντας τους φοιτητές, και ειδικά όσους αναγκάζονται σήμερα να δουλέψουν, με διαγραφή. Επιπλέον αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια (2 μηχανογραφικά) με αποτέλεσμα να μένουν περισσότεροι φοιτητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την ώρα που τα πτυχία μας ισοσκελίζονται με πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι αλλαγές γίνονται τώρα ούτε είναι τυχαίο πως το νομοσχέδιο αυτό συνυπογράφεται και από το υπουργείο προστασίας του πολίτη και αφορά και την επέκταση μέτρων καταστολής (πανεπιστημιακή αστυνομία με 30 εκατ. Ευρώ)!

*Αν δεν αντιδράσουμε τώρα θα τα βρούμε όλα αυτά μπροστά μας όταν επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα*

Την Κυριακή 17/1 στις 18:30 σε καλούμε να συμμετάσχεις και εσύ στην εκδήλωση του συλλόγου μας με σκοπό να γίνει μια συζήτηση πάνω στις παραπάνω αλλαγές και να ενημερωθούμε όλοι καλύτερα για το που ακριβώς θα οδηγήσουν αυτές οι εξελίξεις!!
Η εκδήλωση θα γίνει μέσω zoom στο παρακατω link :

us04web.zoom.us/j/75278854020

Σύλλογος Φοιτητών Π. Τ. Δ.Ε ΑΠΘ